Jansen schiet hockeysters SCHC naar halve finale EHL

© Orange Pictures
Bilthoven - SCHC heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Euro Hockey League. De Bilthovense vrouwen waren in de kwartfinale met 2-1 te sterk voor het Belgische Gantoise.
SCHC kwam kort voor het einde van het eerste kwart op voorsprong door een treffer van Yibbi Jansen. De topschutter van de Bilthovenaren schoot een strafbal binnen, nadat een strafcorner van diezelfde Jansen onreglementair was verwerkt. De tweede strafcorner van Stichtsche leverde niets op.
Halverwege het tweede kwart viel de gelijkmaker, toen SCHC een strafcorner van Gantoise niet goed verwerkte. Alix Gerniers schoof de bal achter Alexandra Heerbaart.
SCHC bleef de betere ploeg, maar de Belgische ploeg verdedigde stug en gaven Stichtsche weinig ruimte. En dus moest het weer van een strafcorner komen. Laurien Leurink vond een Belgische voet, Jansen scoorde haar tweede van de wedstrijd.
In het vervolg van de wedstrijd kreeg SCHC kansen om de score uit te breiden, maar tot treffers kwam het niet meer. Omdat Gantoise er nauwelijks in slaagde gevaarlijk te worden in de Bilthovense cirkel, bleef het uiteindelijk bij 2-1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.