Elinkwijk via strafschoppen naar halve finale districtsbeker, ook ticket voor KNVB Beker binnen

© RTV Utrecht / Bert Kous
Provincie Utrecht - Elinkwijk mag volgend seizoen meedoen aan de grote KNVB Beker. De Utrechtse derdeklasser bereikte die mijlpaal door de halve finale van de districtsbeker te bereiken. Arsenal uit Amsterdam werd na strafschoppen verslagen. Voor Argon uit Mijdrecht is de kwartfinale het eindstation na een 2-1 nederlaag bij Kolping Boys.
Elinkwijk-trainer Marco van de Meer toverde in de slotfase van de wedstrijd de grote Louis van Gaal-truc uit de hoge hoed. Net als eerder tegen de amateurs van Ajax kwam er voor de strafschoppenserie een andere doelman in het veld. Die keuze pakte opnieuw goed uit.
Sam Rockx, normaal eerste keeper maar in de beker reserve, pakte bij een 4-3 voorsprong de vierde strafschop van Arsenal. Oudgediende Jeraynell van de Pol (38) schoot daarna de beslissende binnen.

1-1 in reguliere speeltijd

De strafschoppen waren nodig omdat het duel onder de rook van het Olympisch Stadion na 90 minuten in 1-1 was geëindigd. Elinkwijk begon beroerd en stond binnen 30 seconden met 1-0 achter. Zeven minuten later keerden de kansen toen Arsenal na een rode kaart met tien man kwam te staan.
Elinkwijk wist zich met die numerieke meerderheid lange tijd geen raad, maar kwam in de tweede helft via Djustin Louwaars toch langszij. De Utrechters kregen kansen op de 1-2, maar die viel niet.
Na 90 minuten (verlengd wordt er niet in de districtsbeker) zette Van de Meer de joker in. Sam Rockx deed vervolgens wat hij moest doen.
"Dit is ongelofelijk", sprak keeper Rockx na afloop. "We speelden eigenlijk echt een slechte pot. Ik pakte één strafschop en dat bleek voldoende."
Elinkwijk-keeper Sam Rockx: 'Ongelofelijk'

'Wij gaan Europa in'

Door het bereiken van de laatste vier van de districtsbeker mag Elinkwijk volgend seizoen ook deelnemen aan de voorronde van de KNVB Beker. De laatste keer dat Elinkwijk meedeed aan de landelijke KNVB Beker was in het seizoen 2007/2008. De Utrechters werden toen in de tweede ronde uitgeschakeld door de profs van De Graafschap.
In de kleedkamer van Elinkwijk werd na afloop 'Wij gaan Europa in' gezongen. "Dat is wel heel enthousiast hé", reageert trainer Marco van der Meer. "Het is wel heel leuk voor de jongens en voor de club."
"Dit voelt al als een prijsje", zei Van der Meer over de deelname aan de KNVB Beker. "Dat is voor een derdeklasser heel bijzonder. Maar natuurlijk willen we de districtsbeker ook gewoon winnen."
Elinkwijk was jarenlang een gevestigde naam in het amateurvoetbal. Door de overstap van de zondag naar de zaterdag moeten ze weer helemaal omhoog zien te krabbelen. "We spelen nog mee om promotie naar de tweede klasse en dat is waar Elinkwijk minimaal thuishoort", zegt Van der Meer.
Elinkwijk-trainer Marco van der Meer: 'Heel mooi voor de club'
Elinkwijk viert feest
Elinkwijk viert feest © RTV Utrecht / Bert Kous

Arsenal-Elinkwijk 1-1

1-0 Kobe Wielkens (1’)
1-1 Djustin Louwaars (61’)

Elinkwijk wint na strafschoppen

Bijzonderheden: rode kaarten voor Capleton Muinguilo (Arsenal/8’) en Faisal Attach (Elinkwijk/90’ +2)

Kolping Boys - Argon 2-1

Donderdag 4 april:

FC De Bilt - Hollandia

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.