Geen vijfde Olympische Spelen voor Eva de Goede

© Orange Pictures
Zeist - Eva de Goede gaat komende zomer niet naar de Olympische Spelen in Parijs. De 266-voudig international uit Zeist heeft van bondscoach Paul van Ass te horen gekregen dat zij niet langer deel uitmaakt van de Nederlandse hockeyselectie.
"Het valt niet mee om internationals met zo’n enorme staat van dienst te vertellen dat zij geen deel meer uitmaken van Oranje", aldus de bondscoach. "Dat zijn uiteraard lastige gesprekken en emotionele momenten." Van Ass geeft aan dat De Goede veel heeft betekend voor het Nederlandse en internationale hockey. "Maar mijn taak als bondscoach is om samen met mijn staf voor de Olympische Spelen de allerbeste speelsters te selecteren. Helaas vinden wij dat Eva daar niet meer bij hoort.”
De 35-jarige De Goede won met Oranje Olympisch goud in 2008, 2012 en 2021 en zilver in 2016. Daarnaast werd ze wereldkampioen in 2014, 2018 en 2022. In 2018 en 2019 werd De Goede uitgeroepen tot beste speler van de wereld.
Tegenover het wegvallen van De Goede staat de terugkeer in de selectie van SCHC-aanvoerder Xan de Waard, die hersteld is van een blessure. Eline Jansen van Kampong maakt als stagespeelster deel uit van de 27-koppige trainingsgroep. In totaal zitten acht speelsters bij de selectie die voor één van de twee topclubs uit de provincie Utrecht spelen. Ook de Utrechtse Josine Koning, keeper van Den Bosch, is geselecteerd.

Kampong en SCHC leveren samen acht spelers aan de trainingsgroep:

Kampong: Luna Fokke, Eline Jansen

SCHC: Pien Dicke, Yibbi Jansen, Renée van Laarhoven, Lisa Post, Xan de Waard, Elzemiek Zandee

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.