Nilsson: "FC Utrecht grote uitdaging"

UTRECHT - Marcus Nilsson ziet FC Utrecht als een grote club, waar hij zich graag wil bewijzen. Dat zei de 23-jarige centrale verdediger dinsdag toen hij zijn handtekening zette onder een vierjarig contract.
De Zweed kan vanwege het Zweedse systeem pas per 1 augustus officieel vrijgegeven worden. Hij speelt op 23 juli zijn laatste wedstrijd voor Helsingborgs IF en FC Utrecht probeert hem een dag later te laten overkomen.
Trainer Erwin Koeman: "Dit is de goede rechtsbenige verdediger waar we behoefte aan hadden." Hij wees ook op de lengte van Nilsson, die 1.93 meter lang is. "Er staat wel iets in het veld", aldus Koeman op de clubwebsite.
Technisch directeur Foeke Booy typeert Nilsson als een echte verdediger. "Lengte, snelheid en een grote sprong- en kopkracht. Dat alles maakt hem tot een zeer talentvolle speler. Hij is ook zeker een kandidaat om een vaste waarde te gaan worden in het Zweedse nationale team. Marcus wilde graag voor FC Utrecht spelen en heeft ambitie. Dat zijn de jongens die we graag naar FC Utrecht halen."
Nilsson vertelde dat hij zeer onder de indruk raakte van het stadion, de trainingsaccommodatie en ook van de gesprekken met de diverse vertegenwoordigers van de club. Daarnaast spreekt de manier van spelen hem erg aan. "Voor mij is dit een grote club en ik zie het dan ook als een grote uitdaging. Ik wil me hier bewijzen en graag verder ontwikkelen."
Ook over de reputatie van de fans had hij al het een en ander vernomen. “Ik heb gehoord dat de supporters van FC Utrecht de beste van Nederland zijn. Ik verheug me dan ook erg op de kennismaking met hen.”
Met het aantrekken van Johan Mårtensson en Marcus Nilsson zijn belangrijke vacatures ingevuld, maar er komen volgens de club nog meer versterkingen aan.

Nilsson: "FC Utrecht grote uitdaging"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.