Babaryka wint Jaarbeurs Utrecht Marathon

UTRECHT - De Jaarbeurs Utrecht Marathon is gewonnen door de Oekraïner Aleksandr Babaryka. De 27-jarige loper finishte in een tijd van 2:19,08. Tweede werd de Nederlander Olfert Molenhuis.
De beste loper uit de regio is Rik Wolswinkel. De Woudenberger kwam als tiende binnen.
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sharon Tavenga uit Zimbabwe. Zij miste op ruim 20 seconden de limiet voor de Olympische Spelen.

HALVE MARATHON

De halve marathon werd gewonnen door Jorit van Malsen. Het was de eerste keer dat hij meedeed. De Nieuwegeiner liep de 21,1 kilometer in een tijd van 1:06,57.
De Belg Tim Stessens werd tweede op 17 seconden achter Van Malsen.
Utrechter Jarno van Miltenburg werd derde. Van Miltenburg kwam 37 seconden na de winnaar over de streep en liep een tijd van 1:07,34; een persoonlijk record.
Van Malsen en Van Miltenburg zijn teamgenoten bij het Utrechts Running Team.

10 KILOMETER

De RTV Utrecht 10 kilometerrun is gewonnen door Orphan van Faassen. De atleet van Utrechts Running Team kwam na 28 minuten en 30 seconden over de streep.
De tweede plaats was voor Bernard te Boekhorst. Hij kwam negen seconden later over de finish.
Oskar de Kuijer, ook van Utrechts Running Team, finishte als derde. Hij liep een tijd van 28 minuten en 53 seconden. Met een tijd van 33 minuten en 13 seconden was Lorraine Ravestein van Phoenix uit Utrecht de snelste vrouw.
Ruim 12.000 hardlopers zijn door de stad Utrecht gerend in het kader van de Jaarbeurs Utrecht Marathon.

Verslaggever Pieter Tammens in gesprek met organisator Louran van Keulen.