Utrecht uit tegen Sparta in halve finale

UTRECHT - FC Utrecht heeft zich met moeite door de kwartfinale van de Amstel Cup geworsteld. In het eigen stadion Galgenwaard werd een fel strijdend Heracles Almelo met 3-2 verslagen. In de halve finale gaat Utrecht 17 maart op bezoek bij Sparta dat in de eerste divisie speelt. Dan kan voor de derde keer op rij de bekerfinale worden bereikt. De andere halve finale is FC Twente-NAC Breda. De Almelose ploeg begon woensdagavond met drie spitsen en die maakten het de Utrechtse verdediging met name in de eerste helft erg moeilijk. Heracles kwam dan ook op voorsprong door middenvelder Buikema, die scoorde uit een van de vele hoekschoppen. Na een half uur maakte Van den Bergh gelijk. Na rust belandde een verre uittrap van de Utrechtse doelman Ponk voor de voeten van aanvaller Van de Haar: 2-1. Rose bracht Heracles op gelijke hoogte, maar Stefaan Tanghe tekende in de 82e minuut voor de winnende treffer.