Pascal Bosschaart mist finale Amstel Cup

UTRECHT - FC Utrecht speelt de finale van de Amstel Cup tegen FC Twente zonder de middenvelder Pascal Bosschaart. De voetballer kreeg woensdagavond in de halve finale tegen Sparta zijn tweede gele kaart in het toernooi en is daardoor geschorst voor het volgende bekerduel. Dat is de finale, op 23 mei in De Kuip in Rotterdam. Twee jaar geleden overkwam Dirk Kuijt hetzelfde. Hij miste toen de bekerfinale tegen Ajax door gele kaarten. Thriller FC Utrecht bereikte de finale van de Amstel Cup woensdagavond door in een razend spannende thriller eerste-divisionist Sparta te verslaan. Na tien minuten kwam FC Utrecht op voorsprong door De Groot. Nog voor de rust had Schenkels de kans om Sparta op 1-1 te brengen vanaf elf meter, maar Ponk keerde de bal. In de tweede helft bracht Koevermans de Rotterdammers op 1-1 en 2-1, maar Dave van den Bergh wist in de 78e minuut de gelijkmaker op het scorebord te brengen. In de eerste verlenging maakte Ricky van den Bergh de 3-2. Niemand gaf daarna nog een cent voor kansen van de FC, maar Broerse bracht de Utrechters op de valreep terug in de wedstrijd met een zondagsschot. Hij kreeg in de tweede verlenging nog een grote kans, maar zijn schot ging over waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Broerse en Van den Bergh misten voor de FC, maar Levchenko, Ricky van den Bergh en Van Bueren deden dat ook voor Sparta. Ponk stopte één van de penalty's. Uiteindelijk schoot Calabro de beslissende binnen. Uitduel De finale van de Amstel Cup is voor FC Utrecht officieel een uitduel. Dat betekent dat de selectie in het blauwwitte uittenue speelt. Het rood-wit is in de finale voorbehouden aan FC Twente, dat gewoon in het thuistenue mag aantreden. Dat FC Utrecht 'uit' speelt, houdt ook in dat de selectie gebruik maakt van de kleedkamers voor de gasten.