Hockeymannen nu wel langs Duitsland

AMSTELVEEN - De Nederlandse hockeyers, met Erik Jazet en Floris Everse van SCHC uit Bilthoven, hebben de olympische oefencampagne zaterdag afgesloten met een overwinning op Duitsland: 2-1. Donderdag verloor Nederland in Essen nog met 1-3 van de wereld- en Europees kampioen. Taeke Taekema (strafcorner) en Marten Eikelboom scoorden in de eerste helft. Na de rust deed Bjorn Michel namens de Duitsers iets terug uit de eerste strafcorner. Sterspeler Teun de Nooijer ontbrak door een rugblessure. Donderdag bleef de aanvaller van Bloemendaal in Duitsland ook al aan de kant. Zijn vervanger Rob Derikx mocht van bondscoach Walsh in Amstelveen opnieuw in het basisteam beginnen. De jeugdige middenvelder is voor Athene 2004 als zeventiende man de eerste reserve van Oranje.