FC Utrecht ternauwernood naar groepsfase

STOCKHOLM - Met de hakken over de sloot heeft FC Utrecht zich voor de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi geplaatst. In Stockholm was Djurgårdens, tegen alle verwachtingen in, met 3-0 te sterk voor de FC. In De Galgenwaard won de ploeg van Foeke Booy twee weken geleden met 4-0 . Al na drie minuten kwamen de Zweden op voorsprong door de gevaarlijke Johansson. Utrecht werd zenuwachtig, terwijl Djurgårdens meteen goed in de wedstrijd kwam. Hysén tekende zes minuten voor rust voor de 2-0. In de tweede helft kreeg de FC diverse kansen, maar die werden niet benut. Hysén maakte in de 81ste minuut nog de 3-0, maar daar bleef het bij. "Zo'n wedstrijd is niet goed voor je rikketik", sprak Foeke Booy na afloop. "We hebben keihard gewerkt en voortdurend voor een goal gespeeld, maar helaas werden de kansen niet benut." FC Utrecht gaat nu naar de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi, waarin voorheen altijd volgens het knock-out-systeem werd gespeeld. De veertig winnaars van de eerste ronde worden bij de loting op 5 oktober verdeeld in acht groepen van vijf. Clubs uit hetzelfde land kunnen niet in dezelfde groep terecht komen. Er wordt slechts één maal tegen dezelfde tegenstander gespeeld en elke club speelt twee thuis- en twee uitwedstrijden. Het lot bepaalt tegen wie uit en thuis wordt gespeeld. De eerste drie ploegen in iedere poule gaan door naar de volgende ronde en worden dan aangevuld met de acht nummers drie van de groepsfase in de Champions League. Deze 32 clubs gaan volgens het klassieke knock-out-systeem spelen.