Winst Vogels, Spakenburg en DOVO verliezen

UTRECHT - IJsselmeervogels heeft zaterdag als enige club uit de provincie Utrecht gewonnen. De koploper versloeg thuis in de hoofdklasse B Katwijk met 1-0. In dezelfde klasse verloor Spakenburg met 2-0 van Rijnsburgse Boys. DOVO ging in de hoofdklasse A onderuit tegen ARC: 2-1. IJsselmeervogels had tegen Katwijk het betere van het spel, maar een doelpunt viel pas in de slotfase. Katwijk wist slechts heel af en toe gevaar te veroorzaken voor het Spakenburgse doel. Het verlies van Spakenburg was verdiend. De eerste 20 minuten speelde Spakenburg nog sprankelend en aanvallend, maar na de openingsgoal was dat voorbij. Vooral in de tweede helft wisten 'de blauwen' heel weinig kansen te creëren. De moeilijke periode bij DOVO houdt nog altijd aan. De Veenendalers leden zaterdag een nieuwe nederlaag. DOVO miste bij een 1-1 stand bovendien een penalty. De ploeg, vorig seizoen nog kampioen in de hoofdklasse B, staat onderaan en heeft twee punten uit zeven wedstrijden.