Topklassers: "Invoering 2e divisie zal niets veranderen"

PROVINCIE UTRECHT - Het plan van de KNVB om een 2e divisie in te voeren is ondoordacht. "Er is heel veel onduidelijk. De topklasse bestaat nog maar net, laat ons eerst volwassen worden", stelt GVVV-voorzitter Verbruggen.
Directeur betaald voetbal Van Oostveen van de KNVB wil een 2e divisie invoeren voor 2e elftallen van profclubs en ambitieuze topamateurs. Van daaruit moet doorstroming naar de 1e divisie plaatsvinden. De KNVB had gehoopt dat de invoering van de topklasse die doorstroming zou bevorderen, maar amateurclubs willen nog steeds niet promoveren.
Volgens voorzitter Van Diermen van IJsselmeervogels is dat niet zo vreemd: "De KNVB eist van een topklasseclub dat die binnen drie jaar zijn begroting vervijfvoudigt. Geen enkele club steekt zijn kop in die strop. De invoering van een 2e divisie verandert daar niets aan."
GVVV-preses Verbruggen is het daarmee eens. "Ik zal de vereniging nooit uitleveren aan de profeisen van de KNVB. We zijn nu financieel gezond, en dat willen we zo houden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.