Van Dijk Nederlands kampioene tijdrijden

HARMELEN - Ellen van Dijk is in Emmen Nederlands kampioene tijdrijden geworden. De wielrenster uit Harmelen bleef met haar tijd van 30.27 over 22,6 kilometer Annemiek van Vleuten uit Wageningen dertien seconden voor. Iris Slappendel uit Ouderkerk aan den IJssel eindigde op de derde plaats op ruim een minuut van de winnares.
Het was voor Van Dijk de tweede keer dat zij Nederlands kampioene tijdrijden werd bij de elite-vrouwen. Titelverdedigster Marianne Vos ontbrak als gevolg van haar sleutelbeenbreuk bijna 4 weken geleden.
Van Dijk had liever gehad dat Vos wel had meegereden. "Dan weet je een beetje waar je staat natuurlijk. Nu had ik meer het gevoel dat ik hier wel moest winnen als deelneemster aan de Olympische tijdrit."
De renster van Specialized-Lululemon sprak wel van een geslaagde test. "Ik ben in de periode hiervoor 3 weken op hoogtestage in de Sierra Nevada geweest en dat blijkt een goede uitwerking te hebben op de vorm. Dat is mooi want ik vertrek nu weer voor eenzelfde periode naar dezelfde locatie met het oog op mijn deelname aan de Olympische Spelen."
Van Dijk rijdt in Londen de wegwedstrijd, de individuele tijdrit en de ploegenachtervolging op de baan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.