Van Dijk helpt Vos naar eerste goud

HARMELEN - Wielrenster Marianne Vos heeft Nederland zondag de eerste gouden medaille gebracht tijdens de Olympische Spelen in Londen. Ellen van Dijk uit Harmelen speelde een belangrijke rol in de triomf door de wedstrijd al vroeg hard te maken.
De Nederlandse vrouwen zochten zondag vanaf het begin de aanval. Met name Ellen van Dijk probeerde meerdere malen weg te komen, maar ook Loes Gunnewijk en Annemiek van Vleuten deden pogingen om de concurrentie al vroeg in de wedstrijd uit te putten. De vrouwen reden vrijwel voortdurend in de regen.
Uiteindelijk slaagde Vos zelf er zo'n 40 kilometer voor de streep in om de beslissende slag te forceren. Ze nam Britse Elizabeth Armitstead en de Russische Olga Zabelinskaya mee en de drie werden daarna niet meer ingehaald door het peleton.
Vos was duidelijk de sterkste van het trio. Armitstead kwam als tweede over de streep. Het zilver van Armitstead is de eerste Britse medaille tijdens deze Spelen in eigen land.
Vos was de grote favoriete voor het goud. Voor de 25-jarige Brabantse is het na de overwinning op de baan (puntenkoers) vier jaar geleden in Peking de tweede gouden medaille.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.