Nederlandse zwemmers verlaten Londen met vier medailles

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse zwemsters zijn er zaterdag bij de Olympische Spelen niet in geslaagd een medaille op de 4x100 meter wisselslag te behalen. Sharon van Rouwendaal, afkomstig uit Soest, Moniek Nijhuis, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo eindigden als zesde in 3.57,28, een nieuw Nederlands record.
Kromowidjojo had vlak voor de race op de 4x100 wissel haar tweede gouden medaille op deze Spelen veroverd. Na haar succes op de 100 vrij won ze ook de 50 vrij. Het goud op de wisselslag was voor de Verenigde Staten in een wereldrecord van 3.52,05, voor Australië en Japan.
De Nederlandse mannen werden zevende op de 4x100 wisselslag. Sebastiaan Verschuren, die lange tijd zwom voor het Nieuwegeinse Aquarijn, Nick Driebergen, Lennart Stekelenburg en Joeri Verlinden kwamen tot een tijd van 3.33,46. Het kwartet scherpte hiermee wel opnieuw het Nederlands record aan.
Het goud was ook hier voor de Verenigde Staten in 3.29,35. Michael Phelps zwom in de estafette zijn laatste race in zijn loopbaan en pakte zijn 22e olympische medaille. Japan veroverde het zilver. Het brons was voor Australië.
De 4x100 wissel was het laatste nummer van het zwemtoernooi. Nederland behaalde twee keer goud, één keer zilver en eenmaal brons.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.