Hockeymannen naar halve finale

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse hockeyers zijn er zondag in geslaagd de halve finale te bereiken bij de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Paul van Ass versloeg medekoploper Duitsland met 3-1, na een aanvankelijke achterstand.
Oranje is daardoor al voor de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea van dinsdag zeker van een vervolg in het toernooi. Christopher Zeller zette Duitsland na drie minuten uit een strafcorner op 0-1. Robbert Kemperman - volgend seizoen spelend voor het Utrechtse Kampong - was na vijf minuten dicht bij de gelijkmaker, maar de 22-jarige middenvelder kon met zijn stick net niet bij de bal.
Bob de Voogd nam na een kwartier de gelijkmaker voor zijn rekening. Kort na rust besliste Oranje het duel door doelpunten van routinier Teun de Nooijer en Mink van der Weerden, die een strafcorner benutte.
Eerder bereikten ook de Nederlandse hockeyvrouwen al ongeslagen de halve finale in Londen.