Feyenoord te sterk in Galgenwaard

UTRECHT - FC Utrecht is de competitie begonnen met een nederlaag tegen Feyenoord. Zonder groots te voetballen gaf de Rotterdamse club weinig weg. Sekou Cissé besliste de wedstrijd 6 minuten voor rust. Hij kopte een voorzet van Ruben Schaken snoeihard achter doelman Robbin Ruiter: 0-1.
Beide ploegen begonnen voorzichtig in de zonovergoten Galgenwaard. Feyenoord trok weliswaar vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe, maar de verdediging van FC Utrecht had geen enkele moeite de aanvalsacties tijdig te ontrafelen.
Spelend vanuit een gesloten defensie loerde FC Utrecht op snelle uitbraken via de behendige Edouard Duplan en de fysiek sterke Jacob Mulenga. Dat resulteerde in een drietal mogelijkheden voor Nana Asare. Eerst kopte hij over en even later vloog een schot van de Utrechtse middenvelder eveneens over het doel. Bij zijn derde doelpoging stond doelman Erwin Mulder op zijn post.
De nederlaag had nog groter kunnen zijn voor FC Utrecht, maar de uitstekend keepende Robbin Ruiter voorkwam dat.