Vogels-trainer Zoutman biedt excuses aan

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - IJsselmeervogels-trainer Jan Zoutman heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag tijdens de competitiewedstrijd Jodan Boys - IJsselmeervogels van afgelopen zaterdag.
Zoutman kreeg het tijdens dat duel aan de stok met de arbitrage. Hij kreeg rood, en liep vervolgens assistent-scheidsrechter Van Dijk omver. Het duel werd tijdelijk gestaakt.
"Ik kwam met mijn bovenlichaam tegen zijn schouder. Hij rekende daar, terecht, totaal niet op. Maar het was absoluut niet de bedoeling om hem te slaan, te duwen of omver te lopen. Ik baal er van en bied hiervoor dan ook mijn oprechte excuses aan", schrijft Zoutman op de site van IJsselmeervogels.
Zoutman geeft ook aan dat hij inmiddels telefonisch contact heeft gehad met Van Dijk. "Ik ben verheugd dat hij mijn excuses heeft aanvaard", aldus Zoutman.

KREDIET

Het bestuur van IJsselmeervogels betreurt de gang van zaken, maar neemt geen maatregelen tegen de trainer. "Zoutman heeft hier veel krediet opgebouwd, wij zien dit als een incident", zegt voorzitter Van Diermen. "Ik zie daarom geen enkele reden de positie van Zoutman als trainer van IJsselmeervogels ter discussie te stellen."
Zoutman zit dinsdagavond niet op de bank van IJsselmeervogels, tijdens de wedstrijd in de 1e ronde van de KNVB beker tegen Argon. Hem hangt een zware straf boven het hoofd. De KNVB zal later deze week met een reactie komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.