IJsselmeervogels-trainer Jan Zoutman voorlopig geschorst

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - IJsselmeervogels-trainer Jan Zoutman is door de tuchtcommissie van de KNVB voorlopig geschorst vanwege een "individuele excessieve overtreding" bij de wedstrijd tegen Jodan Boys, afgelopen zaterdag. Dat heeft de bond maandagavond bekendgemaakt.
De voorlopige schorsing betekent dat hij tijdens het onderzoek naar het incident geen trainingen mag leiden en niet op de bank mag zitten tijdens wedstrijden. Dat betekent dat hij in ieder geval dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen zijn oude club Argon mist. Ook de wedstrijd van zaterdag tegen Kozakken Boys gaat aan hem voorbij.
Zoutman zou tijdens de openingwedstrijd van het seizoen bij Jodan Boys één van de assistent-scheidsrechter een forse schouderduw hebben gegeven. De arbiter viel daardoor en de wedstrijd werd een kwartier stilgelegd.
De KNVB verwacht volgende week donderdag uitspraak te doen.

EXCUSES

Op de site van IJsselmeervogels heeft Zoutman inmiddels zijn excuses aangeboden. "Ik kwam met mijn bovenlichaam tegen zijn schouder. Hij rekende daar, terecht, totaal niet op. Maar het was absoluut niet de bedoeling om hem te slaan, te duwen of omver te lopen. Ik baal er van en bied hiervoor dan ook mijn oprechte excuses aan", schrijft Zoutman op de site van IJsselmeervogels.
Zoutman geeft ook aan dat hij inmiddels telefonisch contact heeft gehad met de assistent-scheidsrechter. "Ik ben verheugd dat hij mijn excuses heeft aanvaard", aldus Zoutman. Het bestuur van IJsselmeervogels betreurt de gang van zaken, maar neemt geen maatregelen tegen de trainer.

Beeld van Zoutman die de assistent-scheidsrechter een duw geeft
Reportage over duw Jan Zoutman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.