Geflatteerde bekerzege IJsselmeervogels op Argon

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker. De topklasser uit Bunschoten boekte in eigen huis een geflatteerde 6-2 zege op hoofdklasser Argon uit Mijdrecht. Bij rust leidden de Vogels met 2-1.
IJsselmeervogels begon slecht aan de wedstrijd, maar kwam na 20 minuten op 1-0 toen verdediger Bennie van Noord scoorde na een corner. Acht minuten later was het 2-0 door Arnaud van Toor, weer uit een corner.
Argon deed iets terug toen Vogels-aanvoerder Bas Mooij in eigen doel scoorde, maar vlak na rust blunderde Argon-doelman Antonioli na een schiot van Jasmin Ramic.
Lorenzo Lassooij bracht Argon met een afstandsschot opnieuw terug in de wedstrijd, maar na de 4-2 van Bennie van Noord, weer uit een corner, was het Mijdrechtse verzet gebroken. In de slotfase bepaalde Joey Snijders de eindstand met twee treffers, één uit een hoekschop, op 6-2.
De geschorste IJsselmeervogels-trainer Jan Zoutman bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. Hij werd vervangen door zijn assistent Johan de Man.
IJsselmeervogels speelt in de tweede ronde van de KNVB Beker op 26 september thuis tegen eredivisionist ADO Den Haag.