Spakenburg speelt spelletje met Ricky van den Bergh

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Spakenburg speelt in de aanloop naar de derby tegen IJsselmeervogels van aankomende zaterdag een spelletje rond Ricky van den Bergh. De spelmaker was de afgelopen weken geblesseerd aan zijn hamstring. Volgens trainer Peter Wesselink is Van den Bergh nog een twijfelgeval voor de derby. De Hagenaar zelf zei na de laatste training van donderdag dat hij in de basis start. "Ik ben fit, en ik start in de spits."
Wesselink heeft vooral defensieve problemen. Tijdens de laatste training op donderdag ontbraken de centrumverdedigers Jeroen Hessing, Léon Hese en Michael Janssen. Hese en Janssen zullen zaterdag niet van de partij zijn, aanvoerder Hessing deed uit voorzorg rustig aan. Doelman Bart Tinus staat in de basis omdat Sven Taberima nog altijd niet fit is. Robert Verschraagen is wèl voldoende hersteld van een liesblessure.
De derby wordt zaterdag in een vreemde setting gespeeld. IJsselmeervogels staat na zes wedstrijden 10e in de topklasse, Spakenburg is 13e. Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd van Spakenburg in een 2-1 zege voor Blauwen. Bij IJsselmeervogels werd het 2-2.
In totaal werd Spakenburg - IJsselmeervogels 18 keer gespeeld op het hoogste niveau. Spakenburg won acht keer, IJsselmeervogels won zes keer. De doelcijfers zijn 34-25 in het voordeel van Spakenburg.

Vooruitblik op Spakenburgse derby

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.