Directeur FC Utrecht baalt van wangedrag fans

UTRECHT - Wilco van Schaik, directeur van FC Utrecht, noemt het een kwalijke zaak dat een deel van de aanhang van zijn club woensdagavond het bekerduel met Ajax (0-3) heeft verstoord. "Ik neem daar afstand van", zei hij. "Ik baal hier echt van. We kijken wat we nu kunnen gaan doen."
Een deel van de aanhang van de thuisclub gooide na de derde treffer van Ajax met vuurwerk en zong discriminerende liederen. Scheidsrechter Bas Nijhuis onderbrak het duel en koos voor een afkoelingsperiode van een kwartier.
"Dit valt niet goed te praten", besefte Van Schaik. "Ja, ik schaam me daar voor. Ik werk nu een jaar hier en verbaas me wat er allemaal rond zo'n wedstrijd met Ajax moet gebeuren. Begrijp me niet verkeerd, het lag nu echt aan onze fans. Maar misschien is het toch maar beter om geen fans van Ajax meer toe te laten. Ze maken hier kennelijk veel los."

SCANDEREN

Van Schaik besefte dat hij eigenlijk een deel van zijn eigen aanhang moet bestraffen. Zo scandeerden honderden aanhangers van de thuisclub racistische teksten. "Het is moeilijk om ze allemaal een stadionverbod te geven", zei hij. "Het ging inderdaad niet om 10 personen."
Van Schaik heeft geen spijt van de beslissing om een dj voor de wedstrijd op het speelveld te zetten. "Die housemuziek heeft onze fans echt niet opgeruid. Dat vuurwerk ook niet", zei hij. "Dit was muziek die mijn dochter leuk vindt. In Amsterdam draaien ze Amsterdamse liedjes."

Van Schaik baalt van wangedrag fans

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.