Zware straf en boete voor FC Utrecht-hooligan

UTRECHT - De Utrecht-hooligan die woensdag tijdens het bekerduel tegen Ajax het veld op rende, moet mogelijk 10.000 euro boete betalen. Ook krijgt hij een stadionverbod voor vijf jaar. Dat heeft directeur Wilco van Schaik gezegd. De man moet ook voor de rechter verschijnen wegens bedreiding.
"Niet voor niets hangen langs het veld borden met de mededeling dat het betreden van het veld of het doen van een poging daartoe wordt gesanctioneerd met een landelijk stadionverbod van minimaal 60 maanden en een boete van 10.000 euro", schrijft Van Schaik op de website van FC Utrecht. "De geleden schade en de boete voor dit incident worden op deze man verhaald."
De raddraaier betrad het veld van de Galgenwaard nadat scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd tijdelijk had gestaakt. Dit was nodig vanwege spreekkoren. FC Utrecht verloor het duel uiteindelijk met 0-3 van Ajax.

SNELRECHT

Justitie heeft de voor twee van de negen voetbalhooligans die woensdag zijn aangehouden na de wedstrijd FC Utrecht - Ajax snelrecht in petto. De twee moeten op 10 oktober voor de politierechter in Utrecht verschijnen.
Het Openbaar Ministerie verdenkt een 22-jarige man van opruiing en een 20-jarige van het gooien van stenen naar de politie, zo heeft een justitiewoordvoerster vrijdag gezegd.
Alle negen arrestanten zijn weer op vrije voeten. Twee minderjarige jongens moeten zich bij bureau Halt melden. Anderen kregen een boete voor onder andere baldadigheid en belediging.
Volgens Justitie had geen van de negen arrestanten tot nu toe een strafblad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.