Kampong blijft scoren, Voordaan hard onderuit

PROVINCIE UTRECHT - De hockeyers van Kampong blijven koploper in de hoofdklasse. Waar ze vorige week Amsterdam met 7-4 versloegen, moest SCHC er deze speelronde aan geloven. In Bilthoven won Kampong met 6-2.
Aan het begin van de wedstrijd scoorden Roderick Weusthof en Laurence Docherty beiden uit een strafcorner. SCHC'er Ingwer Wiese bracht de spanning even terug door de 2-1 te maken. Sander de Wijn en Robbert Kemperman scoorden nog voor rust waardoor de ruststand 4-1 was. SCHC-aanvaller Johannes Mooij beet nog van zich af door de 5-2 tegen de plank te slaan. Constantijn Jonker bracht niet veel later de eindstand 6-2 op het scorebord.
De stand had nog hoger kunnen uitpakken in het voordeel van Kampong door middel van een strafbal, maar Roderick Weusthof verzuimde dit buitenkansje te verzilveren.
Kampong blijft na drie wedstrijden koploper in de hoofdklasse met de maximale score met negen punten uit drie wedstrijden. SCHC staat voorlaatste en heeft nog geen punten gepakt.

SCHAERWEIJDE

De hockeyers van Schaerweijde hebben in de hoofdklasse met 1-1 knap gelijkgespeeld tegen Pinoké.
Pinoké kwam in de beginfase van de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft wist Matt L'Huillier de stand gelijk te trekken.
Voor de hockeyers uit Zeist was het gelijke spel het eerste punt in de hoofdklasse. Schaerweijde staat na drie wedstrijden op de tiende positie.

VOORDAAN

Voordaan is afgemaakt door Amsterdam. De hockeyers uit Groenekan verloren met 9-1 van de landskampioen. Het enige doelpunt van Voordaan werd in de eerste helft gemaakt door Philip Meulenbroek.
De Groenekanse promovendus blijft na drie wedstrijden in de hoofdklasse puntloos achter.
Voordaan staat samen met SCHC uit Bilthoven onderaan. Beide teams hebben nog geen punten weten te pakken.