Strijdend FC Utrecht pakt punt tegen Ajax

UTRECHT - FC Utrecht heeft in het uitduel tegen Ajax gelijkgespeeld. De Utrechters kwamen al na zes minuten op achterstand door een doelpunt van Ryan Babel. Ajax was in de eerste helft lang beter, maar FC Utrecht kreeg steeds meer grip op de wedstrijd.
In de tweede helft kreeg FC Utrecht loon naar werken door middel van de gelijkmaker. Ajacied Fabian Sporkslede kopte een voorzet van FC Utrecht ongelukkig achter zijn eigen keeper: 1-1.
Daarna moest FC Utrecht erop toezien hoe de Amsterdammers op zoek gingen naar de winst. De ploeg van coach Jan Wouters bleef vechten als leeuwen en zorgde er zodoende voor dat de regerend landskampioen het winnende doelpunt niet kon maken.
FC Utrecht werd gevaarlijk en had een paar kansen om de 3 punten mee te nemen naar Utrecht, maar de bal wilde er niet in.
Robbin Ruiter hield in de blessuretijd zijn ploeg op de been door middel van een katachtige redding. Mede hierdoor bleef de stand gelijk en pakte FC Utrecht het twaalfde punt van het seizoen na acht gespeelde wedstrijden.
De wedstrijd werd gespeeld zonder publiek van FC Utrecht. De maatregel is genomen na ongeregeldheden en spreekkoren tijdens de bekerwedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax vorige week.

FC Utrechtspeler Cedric van der Gun over de wedstrijd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.