Vrouwen-acht vijfde in Boston

UTRECHT - Tijdens een tumultueus verlopen editie van de Head of the Charles in het Amerikaanse Boston is de Nederlandse vrouwenacht vijfde geworden. De ploeg, op twee plekken gewijzigd ten opzichte van de acht die in Londen brons won, was na vijf kilometer hard iets meer dan een halve minuut langzamer dan de uiteindelijke winnaar, een Amerikaanse damesacht van USRowing.
De Amerikaanse vrouwen hadden het geluk dat de gemêleerde superploeg die op de tweede plek eindigde strafseconden kreeg op een van de laatste inhaalmomenten. "Het was een spectaculaire race," vertelt de Utrechtse stuurvrouwe Anne Schellekens. "Het was ook erg fijn om de Canadese vrouwenacht halverwege in te halen."
De Nederlandse ploeg kreeg het onderweg ook nog aan de stok met de Canadese dames. "Hun stuurvrouwe Lesley Thompson-Willie wist niet van wijken, dus Olivia heeft nog een aantal keer op hun boot ingepikt in plaats van in het water," aldus Schellekens. "Het was moeilijk varen door de wind en het moeilijke water, maar het ging een aantal stukken best goed. Een vijfde plaats was niet per se waar we voor gingen, maar gezien het veld en de beperkte voorbereiding is het wel een logisch resultaat."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.