Kampong wint makkelijk van Voordaan

UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben de regioderby tegen Voordaan overtuigend gewonnen. De Utrechters lieten de ploeg van trainer Peter Kalfsterman alle hoeken van het veld zien. In Groenekan werd het 7-1.
Al in de eerste helft regende het doelpunten. Na drie minuten keek Voordaan tegen een 3-0-achterstand aan. Quirijn Caspers (2x), Robbert Kemperman en Sander de Wijn zorgden ervoor dat Kampong al bij rust met 4-0 voor stond.
Na rust zette Kampong de doelpuntenreeks voort. Roderick Weusthof, Thierry Brinkman en Constantijn Jonker scoorden nog voor Kampong. Vlak voor tijd maakte Hans Claassen voor Voordaan een eregoal uit een strafcorner.
Jan de Wijkerslooth maakte zijn debuut in het eerste team van Kampong.
Kampong blijft derde in de hoofdklasse. De Utrechters hebben 22 punten uit tien duels. Koploper is Oranje Zwart met 23 punten. Voordaan staat met 7 punten op de voorlaatste plaats.