SCHC gaat puntloos de winterstop in

DE BILT - De hockeyers van SCHC hebben voor de elfde keer op rij verloren. Den Bosch versloeg de Bilthovenaren met 5-0.
Stichtse hield lang stand en ging met een tussenstand van 0-0 de rust in. Maar in de tweede helft lukte het niet meer om tegenstand te bieden.
Vlak na rust maakte Den Bosch de openingstreffer. In de slotfase van de wedstrijd veegden de Bosschenaren SCHC van het veld. Den Bosch scoorde vier keer binnen een kwartier.
SCHC gaat met 0 punten uit elf wedstrijden de winterstop in. Daarmee komen de rood-blauwen in een illuster rijtje terecht. De laatste 25 jaar gebeurde het maar drie keer dat een hoofdklasseploeg halverwege het seizoen nog puntloos was.
Hattem verloor in het seizoen 1998/1999 dertien wedstrijden op rij. Vier seizoenen later ging de Gelderse club twaalf keer op rij onderuit. In 2001/2002 zette Union uit Nijmegen het record: achttien wedstrijden lang haalde de ploeg geen punt binnen. SCHC staat momenteel op de gedeelde derde plaats in het dubieuze lijstje.
Een ongunstig voorteken is dat de teams van Hattem en Union allemaal rechtstreeks degradeerden. SCHC zal na de winterstop dus flink aan de bak moeten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.