IJsselmeervogels treft ploeg in vorm

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - IJsselmeervogels hoopt zich zaterdag te herstellen van de 2-1 nederlaag tegen GVVV. Thuis tegen Noordwijk moet de formatie van interim-trainer Johan de Man winnen om weer aansluiting te krijgen bij de kopgroep in de topklasse.
Dat wordt een lastige klus, want Noordwijk is na een slechte start (3 uit 6) bezig aan een imposante opmars en is nu zesde. Ook IJsselmeervogels begon slecht aan de competitie. De ongeslagen reeks die na de nederlaag in de derby tegen Spakenburg werd ingezet, werd vorige week na zes duels zonder nederlaag beeindigd tegen GVVV.
IJsselmeervogels verloor vorig seizoen zowel uit als thuis van Noordwijk. In beide duels werd het 2-1 voor de Zuid Hollanders. Mo Faouzi, die nu voor IJsselmeervogels speelt, maakte op de Westmaat het winnende doelpunt. Ook in het duel in Noordwijk scoorde hij. Ook Vogel Stefano Goncalves speelt zaterdag tegen de club waarvoor hij vorig seizoen speelde.
Voor de invoering van de topklasse speelden beide ploegen 29 keer tegen elkaar op het hoogste niveau. IJsselmeervogels won 15 keer, Noordwijk was in zes duels de beste. Op de Westmaat won Noordwijk vier van de 16 ontmoetingen. De laatste keer dat de Rooien thuis wonnen, was in 1996. Daar moet wel bij worden vermeld dat beide ploegen elkaar sindsdien nog maar twee keer ontmoetten in Spakenburg.
Zaterdag zit IJsselmeervogels-trainer Jan Zoutman voor de laatste keer op de tribune. Volgende week loopt zijn schorsing van drie maanden af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.