Monument voor Tonnie van der Linden

UTRECHT - Tonnie van der Linden krijgt een monument bij stadion Galgenwaard. Dat heeft de oud-voetballer te horen gekregen op zijn 80e verjaardag. Van der Linden werd donderdag in het stadion getrakteerd door onder meer zijn oud collega's Hans Kraay en Henk Temmink.
Het monument komt te staan bij Stadion Galgenwaard. Het is een ijzeren constructie van vijf meter lang en tweeënhalve meter breed. Daarop staan op de voor- en achterzijde een afbeelding van het kampioenselftal van DOS uit 1958 en een afbeelding van Van der Linden in actie. De altijd bescheiden Tonny van der Linden onderging het moment met verbazing. "Voor één keer hoef je niet bescheiden te zijn. Dit verdien je!", zei Hans Kraay donderdag tegen zijn oud-ploeggenoot.
Kraay en Van der Linden maakten, net als Temmink, deel uit van het kampioenselftal van DOS in 1958. Kraay noemde Van der Linden de beste voetballer met wie hij ooit samenspeelde.
In 1999 werd Van der Linden, vóór Marco van Basten, door de Utrechters gekozen tot beste Utrechtse voetballer van de eeuw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.