'Rooien' en 'Blauwen' samen aan kop

UTRECHT - DOVO is koploper af in de hoofdklasse A. De Veenendalers leden zaterdagmiddag het eerste puntverlies van dit seizoen tegen Delta Sport: 2-1. Spakenburg en IJsselmeervogels wonnen wel aan gaan nu samen aan de leiding. De 16-jarige debutant Vito Wormgoor bracht DOVO nog op 1-0, maar na rust trok Peter van der Linden de stand gelijk. In blessuretijd werd het zelfs 2-1 door een strafschop van Frans Ruijs. IJsselmeervogels won wel. Heerjansdam werd in eigen huis met 5-0 opgerold. Andre Kemper maakte twee treffers. Dennis Knuppe, Gijs van Manen en Tim van Breukelen scoorden eveneens. Spakenburg won op de Westmaat met 5-1 van Bennekom. Yves Heskamp maakte twee treffers.Henk van Steeg, Stephan Rahantoknam en Frank van Twillert namen de andere doelpunten voor hun rekening. GVVV-SHO werd 3-1. Wouter van Hoof, Richard Beekink en Danny van Brenk maakten de goals voor de Veenendaalse promovendus. Van Brenk deed dit uit een strafschop. Zijn derde alweer deze competitie. Geinoord leed zijn tweede nederlaag. In Putten gingen de Nieuwegeiners met 4-1 onderuit tegen SDCP. Dennis Groenendijk opende de score nog, maar dat bleek bij lange na niet genoeg voor de zege.