FC Utrecht boekt eerste seizoenszege

UTRECHT - FC Utrecht heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. De selectie van Foeke Booy won zondag thuis met 1-0 van Vitesse. Vitesse koesterde voor de rust geen enkel plan om op te rukken naar het doel van Grandel. FC Utrecht had het overwicht, en bekroonde dat met een doelpunt van Hans Somers. In de tweede helft drong Vitesse wel meer aan, maar een serieuze vuist konden de Arnhemmers niet maken. Een tegenvaller voor FC Utrecht was het uitvallen van Sander Keller in de 57e minuut. Hij had even eerder een kwetsuur opgelopen door een botsing met een tegenstander. Bij Vitesse stonden oud-FC Utrechters Wapenaar en Vreven in de basis. Kruys en Tanghe van FC Utrecht kregen het geel voorgehouden door scheidsrechter Jol. Daarvan waren 17.300 bezoekers in de Galgenwaard getuige.