Spakenburg houdt zich niet bezig met titelstrijd

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - "Wij spelen niet om het kampioensfeestje van Katwijk uit te stellen, maar om drie punten te pakken in de strijd om lijfsbehoud." Dat zegt Spakenburg-trainer Johan de Kock, vooraafgaande aan de inhaalwedstrijd tussen Spakenburg en Katwijk, van donderdagavond.
Spakenburg heeft de drie punten erg hard nodig in de strijd tegen degradatie. Bij een nederlaag komt degradatie erg dichtbij, bij winst komen de Blauwen gelijk met Genemuiden en Jodan Boys. Van dat trio degraderen er twee, één ploeg krijgt een herkansing in de promotie/degradatiecompetitie.
Als Katwijk het duel in Spakenburg wint, zijn de oranje-zwarten kampioen van de zaterdagtopklasse. Mocht Spakenburg winnen, is er nog een minieme kans dat het Veenendaalse GVVV met de schaal aan de haal gaat. "Met die strijd houd ik mij niet bezig", zegt De Kock.
Bij Spakenburg ontbreken donderdag Robert Verschraagen en Michael Jansen. Ook wisselspeler Yoram Pesulima is niet inzetbaar; hij is deze week aan een meniscus geopereerd. Aanvoerder Jeroen Hessing en David van de Groep, die kampten met lichte blessures, zijn weer van de partij.
Het duel Spakenburg-Katwijk begint donderdag om 8 uur, en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.