Blauwen afgeslacht, degradatie dreigt

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Spakenburg heeft met ruime cijfers verloren op bezoek bij Capelle. Het werd 5-0. Degradatie is dichtbij voor De Blauwen. Spakenburg eindigde het duel met negen man na twee rode kaarten.
Bij rust stond het nog 0-0. Raily Ignacio kreeg geel wegens aanmerkingen op de leiding. In de tweede helft kwam hij ten val in het strafschopgebied van de tegenstander. De scheidsrechter gaf Ignacio geen penalty, maareen tweede gele kaart wegens een schwalbe.
Vervolgens scoorde Capelle het ene na het andere doelpunt. Het werd liefst 5-0. Toen die stand op het bord stond, kreeg ook Maarten Woudenberg nog rood nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde.
Volgende week wordt het de dood of de gladiolen voor Spakenburg. Rechtstreekse handhaving is onmogelijk. Het team van trainer Johan de Kock heeft nu 32 punten, net als Genemuiden en Jodan Boys. Op basis van doelsaldo staat Spakenburg 14e, die plek leidt tot rechtstreekse degradatie. Plek 13, waar Genemuiden nu staat, geeft recht op nacompetitiewedstrijden. Volgende week speelt Spakenburg thuis tegen Kozakken Boys.