Spakenburg wint en speelt nacompetitie

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Spakenburg kan zich nog altijd handhaven in de Topklasse. De Blauwen wonnen met 3-1 van Kozakken Boys en zagen dat de concurrenten punten verspeelden. Daardoor plaatst het team van trainer Johan de Kock zich voor de nacompetitie.
Jodan Boys verloor met 2-1 van GVVV en Genemuiden ging onderuit tegen HHC Hardenberg (2-4). Die ploegen degraderen rechtstreeks naar de hoofdklasse.
Jaap van Duijn zette Spakenburg op een 1-0 voorsprong middels een penalty. Kozakken Boys-speler Wesley Pollemans kreeg een rode kaart. Even later maakte Thijs Sluijter 2-0.
Toch kwam Kozakken Boys terug, Arda Havar benutte na 34 minuten een penalty. Het slotakkoord was voor Hayri Pinarci, hij scoorde de 3-1 uit een strafschop. Kozakken Boys eindigde het duel met negen man na een rode kaart voor Leon Bot.
Spakenburg eindigt het seizoen op de dertiende plek in de Topklasse. Samen met een ploeg uit de hoofdklasse, mogelijk het Veenendaalse DOVO, zullen de Blauwen strijden om een plek in de Topklasse volgend seizoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.