Debat BDU / RTV Utrecht

 

U kunt kijken naar een live stream van de discussieavond over sport in de stad Amersfoort. De discussie wordt gepresenteerd door RTV Utrecht presentatrice Nadya Sewradj. De avond is georganiseerd door het Lokaal Media Centrum Amersfoort, een samenwerkingsverband tussen de bibliotheek Eemland, uitgever BDU en RTV Utrecht.

Centrale vraag: moet Amersfoort zich meer profileren als sportstad. Aanleiding is de bouw van sportcomplex Amarena, waarmee de stad hoopt Amersfoort beter op de kaart te zetten als sportstad. Er wordt stiekem al gedroomd van grote sportevenementen in Amarena, zoals het NK zwemmen.

Er zijn ook mensen die vinden dat de ambitie van de stad mooi is, maar dat Amersfoort meer kan doen om met name jonge topsporters te faciliteren. Durft de gemeente bijvoorbeeld te kiezen voor voorrang voor topsporters bij huisvesting? Durven scholen te kiezen voor flexibele onderwijsprogramma's om trainingen mogelijk te maken? Of moet al het beschikbare geld gaan naar breedtesport.Dutch Harp festival 2016


Live registratie van het Dutch Harp festival 2016 in Utrecht 'Harpen zonder grenzen', onder
leiding van topharpist Remy van Kesteren. Meer informatie: http://harpfestival.nl/nl/

TivoliVredenburg
"BijWie" is een nieuwe culturele talkshow van cabaretier Vincent Bijlo en journalist Jeroen Wielaert.
Luister uitzendingen »


HackingHabitatKunstmanifestatie Hacking Habitat was afgelopen voorjaar in Utrecht.
Luister uitzendingen »


-advertentie-