RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man slaat uit het niets voorbijgangers

1/3
UTRECHT - UPDATE 10 DECEMBER: De politie heeft vandaag een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden als verdachte in deze zaak. Mede dankzij uw tips is de politie hem op het spoor gekomen. Heel erg bedankt voor het meedenken en doorgeven van uw tips!

In het centrum van Utrecht zijn in korte tijd meerdere mensen uit het niets geslagen door een man. De politie liet beelden van één incident zien in Bureau Hengeveld. Daarna meldden zich twee vrouwen die hetzelfde is overkomen. Een week later hebben zich nóg twee vrouwen gemeld. Het aantal slachtoffers staat nu op 6.

Janskerkhof
Het eerste incident vindt plaat op dinsdagochtend 7 juli. Een 13-jarig meisje loopt met haar moeder over het trottoir van het Janskerkhof. Hen komt dan een man tegemoet lopen die het meisje uit het niets een klap in haar buik geeft, waardoor zij een stekende pijn voelt. De man loopt richting de bushalte bij het Janskerkhof en verdwijnt.

 Meerdere incidenten gebeurden dicht bij elkaar; in de Nobelstraat en op het Janskerkhof in Utrecht Meerdere incidenten gebeurden dicht bij elkaar; in de Nobelstraat en op het Janskerkhof in Utrecht | Foto: RTV Utrecht

Nobelstraat
Ongeveer een maand later, dinsdag 4 augustus, fietst een 26-jarige vrouw rond 07:40 uur over het fietspad van de Nobelstraat in de richting van de Nachtegaalstraat. Zij ziet dat een man haar tegemoet fietst, hij fietst dus in tegengestelde richting. Het pad is breed genoeg om elkaar te passeren, maar als hij bij de vrouw is geeft hij haar een harde klap in het gezicht, waardoor ze gewond raakt.

Briljantlaan
Na het zien van de bewakingsbeelden meldden zich twee vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt. In de nacht van 21 op 22 augustus fietst een 25-jarige vrouw over de Briljantlaan richting 't Goylaan. Ook haar komt een man tegemoet fietsen. Als ze elkaar passeren slaat hij haar in het gezicht.

Het slachtoffer van de Briljantlaan vertelt hoe de man op haar af kwam fietsen.


Station Vaartsche Rijn
Het andere slachtoffer dat zich meldde zag de man op 22 november op station Vaartsche Rijn. De man kwam op haar afrennen. Ze schreeuwt iets tegen hem, wat hem afschrikt. Hij valt haar niet aan maar schreeuwt in het Engels naar haar dat ze niet racistisch moet doen.

Nieuwe meldingen
Na de uitzending van 2 december heeft zich een vrouw gemeld die in het centrum slachtoffer werd op 8 augustus. Ook heeft zich een meisje gemeld dat op 17 november in Oog in Al werd geslagen.

Tips
Weet u wie deze man is? Of heeft u informatie die de politie verder kan helpen? Twijfel niet en bel een van de tiplijnen. 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Uitzending 18 november & 2 december 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -