Cel voor woningovervallers Doorn

DOORN - Twee jongens die vorig jaar een bejaarde man overvielen in zijn huis in Doorn, zijn veroordeeld tot jeugddetentie. Het tweetal belde juli vorig jaar aan bij het slachtoffer, dat thuis naar het WK voetbal zat te kijken.
De jongens bedreigden de bejaarde man met een schroevendraaier, drongen zijn huis binnen en gingen er vandoor met zijn portemonnee, mobiel en horloge.

STOORNISSEN

Agenten wisten dezelfde avond nog een 19-jarige man aan te houden. Televisieaandacht in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld leidde naar de tweede verdachte, een 21-jarige inwoner van Doorn.
Beide jongens kampen met flinke stoornissen en persoonlijke problemen, zoals alcohol- en drugsmisbruik en schulden. Daarom zijn ze, ondanks dat ze meerderjarig zijn, volgens het jeugdstrafrecht berecht.

HULPVERLENING

De 21-jarige verdachte krijgt 3 maanden jeugddetentie en een taakstraf van 50 uur. Ook moet hij verplicht meewerken aan hulpverlening.
De 19-jarige jongen krijgt een iets zwaardere straf, omdat de overval zijn idee was. Bovendien had hij al meer op zijn kerfstok, waaronder een woninginbraak in Doorn. De rechtbank veroordeeld hem tot 5 maanden jeugddetentie en een taakstraf van 150 uur. Ook moet hij nog een aantal maanden een enkelband dragen en verplicht hulp aanvaarden.

GEWELDDADIG

Het slachtoffer heeft veel last gehad van de gewelddadige woningoverval en voelde hij zich niet meer veilig in zijn eigen huis. Volgens de rechtbank is dat extra schrijnend gezien zijn broze gezondheid. De 21-jarige verdachte heeft inmiddels een excuusbrief aan het slachtoffer geschreven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.