Vleermuizen vertragen herinrichting Doornse straat

DOORN - De werkzaamheden aan de Langbroekerweg in Doorn zijn nog niet begonnen omdat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar vliegroutes van vleermuizen. Ze zitten in bomen die vanwege de herinrichting van de straat moeten verdwijnen.
Om de vleermuizen zoveel mogelijk tegemoet te komen, heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug besloten dit voorjaar al nieuwe bomen te plaatsen. De bomen waar de dieren nu in zitten, worden dan in het najaar gekapt.
De gemeente Utrechtse Heuvelrug is ruim een jaar bezig geweest met het definitieve ontwerp voor de N227, het gedeelte tussen de Kapelweg en de grens van de bebouwde kom. Ook omdat er lang werd nagedacht over een keermogelijkheid voor de bus.

ASFALT

De werkzaamheden aan de Langbroekerweg zijn nodig omdat het asfalt aan vervanging toe is en de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers beter moeten.
Volgens de gemeente hebben bewoners nog over één onderwerp zorgen: mogelijke trillingen vanwege de aanleg van een verkeersdrempel. Het college van B en W verwacht niet dat dit voor grote overlast gaat zorgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.