COA: Aanleiding vechtpartij Overberg was tafelvoetbalspel

OVERBERG - Bij de vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Overberg zijn donderdag vijf gewonden gevallen. Verder was de aanleiding van de gebeurtenissen geen voetbalwedstrijdje, maar een uit de hand gelopen spelletje tafelvoetbal. Dat staat in een brief die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers naar omwonenden heeft gestuurd.
Eerder meldde de politie dat er sprake was van twee gewonden en dat een voetbalwedstrijd de oorzaak van de problemen was. In de brief is ook te lezen dat het COA de komende tijd extra medewerkers en beveiligers inzet in Overberg. Bewoners hadden daarom gevraagd.
Na de twee vechtpartijen van donderdagnacht werden twee 16-jarige asielzoekers gearresteerd. Om de situatie weer onder controle te krijgen, stuurde de politie veertig agenten in vijftien politiewagens en een politiehelikopter naar Overberg.
Veel omwonenden zijn geschrokken van de vechtpartijen, maar stellen ook dat het vaker onrustig is in en rondom het azc. Het COA wilde hier vrijdag niet voor de camera van RTV Utrecht niet op reageren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.