Plannen A27/A12 ter inzage; bezwaarmakers slijpen messen

UTRECHT - Rijkswaterstaat legt de plannen voor de verbreding van de A27 en de A12 dinsdagochtend ter inzage. Bezwaarmakers kunnen dan reageren en de actiegroep Vrienden van Amelisweerd gaat dat zeker doen.
Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil de A27 tussen Lunetten en Rijnsweerd verbreden van zes naar zeven banen, om aparte rijstroken aan te leggen voor doorgaand verkeer. Dat moet veel files voorkomen. Ook wordt de verbindingsweg van de A28 naar de A27 aangepast en gaat knooppunt Rijnsweerd op de schop.
Voor de uitbreiding van de A27 moet een strook van 15 meter bos bij Amelisweerd verdwijnen. In ruil komt bovenop de snelweg een groen park en worden nieuwe bomen geplaatst. Ook wordt er stil asfalt aangelegd.

BEZWAAR

Vrienden van Amelisweerd ziet de afkalving van het bos niet zitten. De actiegroep wil 'uitgebreid bezwaar gaan maken'. Tot 20 juni kunnen bezwaren tegen de plannen voor de ring Utrecht worden ingediend. Als de bezwaren niets opleveren, wordt over twee jaar begonnen met de werkzaamheden.
In 2026 moet de verbreding klaar zijn. De plannen kosten zo'n 1,1 miljard euro.

Plannen A27/A12 roepen felle emoties op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.