Vieze hotels Utrecht beloven beterschap

AMERSFOORT - Veel hotels in Nederland zijn vies. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond in dertig hotelkamers. In de provincie Utrecht kregen twee hotelkamers een minnetje.
De eigenaar van Hotel de Tabaksplant in Amersfoort zegt verbaasd te zijn over de uitkomsten van het onderzoek. In zijn hotel troffen de onderzoekers poepbacteriën aan op de douchevloer. "We zijn geschokt", zegt hij in de Consumentengids. "We hebben juist een schoonmaakbedrijf ingehuurd om dit soort zaken te voorkomen. We nemen dit zeer serieus en zullen de periodieke metingen van het schoonmaakbedrijf aanscherpen om tot een directe verbetering te komen."
BACTERIËN
De hotelkamer van het NH hotel in Utrecht kwam in eerste instantie met vlag en wimpel door de keuring en leek het schoonst van allemaal. Totdat de uitslagen van de laboratoriumtests binnenkwamen. Op de douchevloer en deurgreep bleken veel bacteriën te zitten. Ook de NH Hotel Group belooft de aandachtspunten met het schoonmaakbedrijf te bespreken.
Van de dertig onderzochte hotelkamers in Nederland kwamen er achttien als 'niet goed schoon' uit de test. Er lagen dikke lagen stof op de vloer, er zat schimmel op de muren en er lag rommel op de kamers. Bij drie hotels trof de Consumentenbond de poepbacterie aan.

"We zijn geschokt over de uitkomsten"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.