Utrechtse burgemeester waarschuwt kinderen voor vuurwerkoverlast

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen heeft woensdagochtend Utrechtse basisschoolleerlingen gewaarschuwd om geen overlast te veroorzaken met de jaarwisseling. Van Zanen was op basisschool De Schakel om een gastles van Bureau Halt bij te wonen.
Bureau Halt geeft de komende weken op diverse basisscholen gastlessen over overlast rondom Oud en Nieuw. Leerlingen krijgen voorbeelden te zien van overlast en de gevaren van vuurwerk. Van Zanen is blij met de vuurwerklessen: "Jong geleerd is oud gedaan."

BRAAF

De leerlingen van groep acht van De Schakel vonden het een eer dat de Utrechtse burgemeester bij hen in de schoolbanken plaatsnam. "Het was wel een andere les dan normaal", zegt de 11-jarige Jay. "Ik heb wel eens overlast gezien, maar het nog nooit zelf gedaan", aldus de tiener. Ook Imane (11) zegt altijd heel braaf te zijn.
Ieder jaar richten vandalen voor duizenden euro's schade aan tijdens de jaarwisseling. Ook in Utrecht was het bijna een jaar geleden weer raak. Diverse auto's gingen in vlammen op en jongeren hinderden hulpdiensten.

VAN ZANEN

Voor hen heeft Van Zanen een boodschap. "Zorg dat anderen geen overlast van je hebben. Dat er geen schade ontstaat; dat mensen niet de hele nacht wakker liggen."
Van Zanen zal hoogstwaarschijnlijk zelf het goede voorbeeld geven, hij gaf tijdens de gastles toe niets met vuurwerk te hebben. "Mijn dochter wel, maar ik vind er niets aan", aldus de burgemeester.

Van Zanen woont vuurwerkles bij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.