RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Topdrukte bij PostNL in Nieuwegein

1/5
UTRECHT - Voor medewerkers van PostNL is het vandaag flink aanpoten. Sinds middernacht zijn er in het sorteercentrum van Nieuwegein ruim 730.000 kerstkaarten gesorteerd. Het postbedrijf verwacht vandaag in heel Nederland bijna twintig miljoen kaarten te verwerken.

In de loods van PostNL staan drie lopende banden waar alle post wordt gesorteerd. "Eerst schudden we post in een centrifuge, daaar sorteren we de kaarten op grootte", vertelt Robin van Loosdrecht. "De post valt in rode en blauwe bakjes, wat niet geschikt is, wordt er uitgehaald en zo heb je de post gesorteerd."


AUTOMATISCH

Het meeste werk gaat automatisch, toch moeten medewerkers ook zelf de handen uit de mouwen steken. "De grote kaarten halen we eruit en die komen in een aparte buslichting", aldus Van Loosdrecht.

Kaarten vallen normaal gesproken binnen 24 uur op de mat, maar eind december duurt dat iets langer, vertelt directeur marketing Ludo Voorn van PostNL. "Tijdens de kerstperiode moet je rekeninghouden met drie werkdagen."


MINDER KERSTKAARTEN

PostNL denkt dit jaar opnieuw minder kerstkaarten te bezorgen. "Vorig jaar bezorgden we er 115 miljoen, dit jaar verwachten we 103 miljoen kaarten. Dat is dus iets minder dan in 2015. Dat is toch nog een behoorlijk aantal", aldus Voorn.

Dit jaar organiseert PostNL opnieuw een kerstactie voor ouderen. "We hebben heel Nederland huis-aan-huis een gratis kerstkaart gegeven om elkaar aandacht te geven. Als je niet weet wie je aandacht wilt geven, kun je de kaart naar het Ouderenfonds sturen. Die stuurt de post door naar een oudere die dat stukje aandacht nét wat meer nodig heeft."

Volgens Voorn zijn er dit jaar al meer dan vijftigduizend kaarten verstuurd aan het Ouderenfonds. "Van dat aantal konden we vorig jaar alleen maar dromen. Het is dus een heel groot succes."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht