Veenendaler moet 80 uitgezette vissen weer uit gracht halen

VEENENDAAL - De man die vorig jaar zo'n 280 vissen uitzette in de Brouwersgracht, moet een deel ervan er weer uit halen. De dieren hebben een negatief effect op andere dieren, zoals kroeskarpers.
De eitjes van goudvissen kunnen via een rooster dat in de gracht zit in andere wateren belanden. Als dat gebeurt is dat bedreigend voor het voortbestaan van de kroeskarpers. Daarom trekt het 'Platform Stop Invasieve Exoten' aan de bel. Het gaat om tachtig goudvissen en tweehonderd goudwindes. De goudwindes vormen geen probleem en mogen gewoon blijven in de Brouwersgracht.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het ministerie van Economische Zaken heeft nu bepaald dat de man uiterlijk 8 april alle vissen weer uit de gracht moet halen.

INITIATIEF

De Brouwersgracht werd enkele maanden terug geopend en het leek Hans van Manen leuk als er vissen in zouden zwemmen. Dus regelde hij in samenwerking met ondernemers uit de buurt dat er vissen uit het Betuwegebied werden gehaald en in de Veenendaalse gracht belandden.
Het leidde aanvankelijk tot positieve reacties: de vissen zijn goed te zien voor winkelend publiek in het centrum van de stad.

Veenendaler moet uitgezette goudvissen weer uit gracht halen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.