Reuzenpanda's komen op 12 april naar Nederland

Xing Ya.
Xing Ya. © Ouwehands Dierenpark
RHENEN - De reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen komen over een maand naar Rhenen. Dat heeft Ouwehands Dierenpark dinsdagmorgen officieel bevestigd.
Aan de komst van de dieren ging zestien jaar aan overleg en voorbereiding vooraf. De panda's werden in 2015 tijdens een staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan China symbolisch aan Nederland geschonken.
Een Chinese delegatie gaf, na een inspectie van het reuzenpandaverblijf twee maanden geleden, vandaag pas groen licht voor de reis. KLM vervoert de dieren op 12 april met een speciale vlucht vanuit Chengdu naar Amsterdam. De verwachte aankomsttijd is 19.05 uur. Na een gezondheidscheck en een persmoment volgt dezelfde avondnog een wegtransport naar Rhenen.
De dieren gaan na het feestelijk onthaal voor een nog onbekende periode in quarantaine. Wanneer ze voor het eerst in het verblijf Pandasia te zien zijn, maakt de dierentuin later bekend. Vermoedelijk zal het wennen een week of zes duren.
Ouwehands kampt overigens nog met een logistiek probleem. Er is tot nu toe nog geen duidelijkheid over hoe het park de verwachte stroom aan extra automobilisten naar Rhenen gaat opvangen.

Directeur Robin de Lange over de komst van de panda's

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.