Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya voor het eerst buiten

RHENEN - Wu Wen en Xing Ya hebben rond het avonduur hun eerste stappen in het buitenverblijf van Pandasia gezet. Het vrouwtje Wu Wen liet zich vrijwel direct zien nadat het buitenverblijf werd geopend. Het mannetje Xing Ya zit in een apart verblijf, alleen als Wu Wen vruchtbaar is, mogen de twee panda's bij elkaar.
"We hebben het voor elkaar gekregen en ik ben er enorm trots op", zei eigenaar van het dierenpark Marcel Boekhoorn nadat het buitenverblijf was geopend. Hij deed zestien jaar zijn best om de panda's naar Nederland te halen. Dat het is gelukt, is een teken van vriendschap van China voor Nederland, legden Chinese gasten dinsdag uit.
Voordat de twee panda's naar buiten kwamen, waren er eerst diverse speeches in het dierenpark. Ook voormalig minister-president Jan Peter Balkenende gaf een toespraak. Hij was een van de eerste betrokkenen bij de pandalobby. Volgens de oud-premier is het jarenlang ploeteren voor de reuzenpanda's nu beloond. "Het is een mooi voorbeeld van de goede relatie met China."

De eerste beelden van Wu Wen buiten
Zo luidde Ouwehands Dierenpark het nieuwe buitenverblijf in

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.