Instellingen

Van panda-hamster tot panda-kast: Wu Wen en Xing Ya maken ondernemers dol

De hamster die op de Xing Ya en Wu Wen lijkt!
De hamster die op de Xing Ya en Wu Wen lijkt! © Facebook Menno's Dierenwereld
Kastje geinspireerd op de panda's
Kastje geinspireerd op de panda's © Facebook Bertha010
De rok van een heuse 'pandajurk'
De rok van een heuse 'pandajurk' © Facebook Notorious Clothing
In de buurt van de panda's overnachten
In de buurt van de panda's overnachten © Facebook Buitenlust Paul
Pandazegels
Pandazegels © Facebook PostNL
RHENEN - Ondernemers in het hele land hebben plezier met onze Rhenense pandavriendjes Wu Wen en Xing Ya. Het olijke duo is sinds woendag te zien voor publiek en de marketingstunts vliegen ons om de oren. Zie hier een paar grappige acties.

JURK

De Utrechtse winkel 'Notorious Clothing' probeert het op Facebook met een speciale pandajurk. 'Wil je de panda's van écht dichtbij zien? Check dan onze nieuwste (...) met Wu Wen's en Xing Ya's.'

KAST

Ook buiten onze regio proberen ondernemers een slaatje te slaan uit de panda's. Zo probeert een woonwinkel in Rockanje klanten warm te maken met een paar kastjes waar weinig panda-achtigs te zien aan is: ''Geïnspireerd door Wu Wen en Xing Ya!'' Hoe precies is vooralsnog een raadsel. (Zie de foto boven dit artikel.)

HAMSTER

Ook bijzonder is de oproep van een dierenwinkel die met behulp van de panda's andere dieren, namelijk hamsters aan de man probeert te brengen. Het is een idee van Menno's Dierenwereld in Varsseveld. ''Als Syrische hamster hebben wij hem wel eens gehad, maar nu ook een PANDA Russische dwerghamster. Lijken ze een beetje op Wu Wen en Xing Ya?'', grapt de beheerder van de Facebookpagina.

PANNENKOEK

Ook verschillende eethuizen maken dankbaar gebruik van de populariteit van de twee dieren. Je zou kunnen denken dat een 'pannenkoek' al gauw verbasterd wordt tot 'Pandakoek'. Maar dat is niet helemaal waar. 'Pannekoekenhuis D'n Berepot' (dat kan geen toeval zijn) heeft iets anders guitigs verzonnen: "DE KNUFFELPANDAKOEK". En ze vliegen de deur uit, vertelt de enthousiaste eigenaar Ton van der Veen: ''Het is een ambachtelijke pannenkoek, waar een suikerbeer opzit. Die loopt echt storm!'' Het hele interview met de eigenaar van het restaurant vindt u bovenaan.

BROOD

Ook het eerste 'Brood van de Maand-panda' is gesignaleerd. De eer gaat naar een zaak in het plaatsje Noorden, in de buurt van Uithoorn. De zaak verwelkomt Wu Wen en Xing Ya en daarom hebben ze ''het 'oude' recept van de Panda'' weer uit de kast gehaald. Het meergranenbroodje bevat onder meer zonnebloempitten, gierst, sesamzaad en lijnzaad.

SLAPEN

Ook hotels in de buurt van Ouwehands Dierenpark hopen dat door de panda's de kamers als warme broodjes over de toonbank zullen gaan. Een hotel in Amerongen prijst de kamers daarmee aan: ''Panda's Wu Wen & Xing Ya in Ouwehands zijn nu te bezichtigen. Boek nu uw kamer en bezoek Ouwehands!''

POSTZEGELS

Tot slot: pandapostzegels. ''De reuzenpanda's zijn niet alleen in Ouwehands Dierenpark te bewonderen, ook op onze nieuwe speciale postzegels met bijpassende kaarten!'', schrijft PostNL. Goedkoop zijn ze niet, twee zegels kosten 4,95 euro. Daar staan dan niet zomaar twee panda's op, maar de echte uit Rhenen: Xing Ya en Wu Wen.
Ook leuke pandagerelateerde acties gezien? Stuur gerust een mailtje naar nieuws@rtvutrecht.nl

De uitvinder van de 'knuffelpandakoek' in gesprek met Annet Schut.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.