Instellingen

80.000 kippen in brandende schuur Woudenberg

WOUDENBERG - Bij een pluimveebedrijf aan de Laagerfseweg in Woudenberg is vanmorgen brand uitgebroken in een schuur met 80.000 kippen. Waarschijnlijk zijn alle kippen omgekomen.
De brandweer sprak van een grote brand. Die ontstond rond acht uur, daarna sloegen al snel de vlammen uit de tweelaagse kippenschuur.
Boven het bedrijf hingen door de brand grote zwarte rookwolken. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren te sluiten. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de brand.
Op het terrein staan meerdere schuren en een boerderij met rieten dak. Om te voorkomen dat het vuur zou overslaan, heeft de brandweer naastgelegen gebouwen natgehouden. De brandweer liet vervolgens de schuur gecontroleerd uitbranden. Na tienen is het sein brand meester gegeven. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog wel tot in de middag.
Brandweerkorpsen uit omliggende gemeenten zijn opgeroepen om te helpen bij het bestrijden van het vuur. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Verslaggever Mark van der Wel over de schuurbrand
Grote brand kippenschuur Woudenberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.