Gemeente Woerden wil jaarlijkse Harley-dag cancelen

Bezoekers van de Harley-dag in 2015.
Bezoekers van de Harley-dag in 2015. © Woerden.tv
WOERDEN - De Harley-dag die over tweeënhalve week georganiseerd zou worden in Woerden gaat waarschijnlijk niet door. De gemeente wil de vergunning van het evenement intrekken. Dat is mogelijk vanwege recente onrust rond motorclubs, maar de gemeente wil daar nog niets over zeggen.
Organisator Hennie Achterberg baalt. "We organiseren al zeventien jaar zonder problemen een mooi evenement", zegt hij. "Dat doen we ook samen met de gemeente."

GANG NAAR RECHTER

Maar de gemeente denkt daar anders over. "Na overleg tussen gemeente en politie is er een voornemen tot weigering van de vergunning aan de stichting Harley-dag. De organisatie heeft gelegenheid om hiertegen zienswijzen in te dienen of naar de voorzieningenrechter te stappen."
Achterberg laat weten dat hij van plan is bezwaar te maken. "Wij organiseren de Woerdense Harley-dag al jaren zonder problemen. Dat kan je in onze ogen niet zomaar wegwuiven." De Harley-dag staat gepland voor zaterdag 14 juli.

ONRUST ROND MOTORCLUBS

De gemeente wil nog niet zeggen waarom ze het evenement wil schrappen. "Zolang we nog in overleg zijn met de organisatie vinden we het niet een goed idee om daarover in de media te discussiëren." Waarschijnlijk is de onrust binnen de wereld van motorclubs de reden.
Onlangs werd een 41-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij het Amsterdamse kantoorpand van tijdschriften Panorama en Nieuwe Revu zou hebben beschoten met een antitankwapen. Hij zou leider zijn van een motorclub die justitie wil verbieden. Hennie Achterberg benadrukt dat dat incident niets te maken heeft met Harley-liefhebbers en de jaarlijkse Harley-dag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.