VIDEO: Man met kogelwerend vest en zware tas aangehouden in stadskantoor

© Dennis de Vries
UTRECHT - De politie heeft vanmiddag een man die zich verdacht gedroeg aangehouden in het stadskantoor. De man had een zware tas bij zich en een kogelwerend vest aan. Hij was rustig en zat in een wachtruimte.
Meedere politieagenten, gekleed in kogelvrij vest, stapten het pand op het centraal station binnen. De man is rustig aangehouden, meldt de politie. Omstanders werden op afstand gehouden, meldt een getuige.
Inmiddels hebben de agenten het stadskantoor weer rustig verlaten. Volgens een woordvoerder van de politie is er geen sprake geweest van paniek tijdens de arrestatie. "Het is echt heel rustig gegaan, mensen hadden het waarschijnlijk niet eens echt door."
Over het motief van de man om zo in het stadskantoor te gaan zitten, is nog niets duidelijk. Een terroristisch motief behoort tot de mogelijkheden, maar: "dat moet uit het verhoor blijken. Hij moet antwoord geven op de vraag waarom hij daar was en wat hij van plan was", meldt de politie. "Dan kun je er een label aan plakken. Voor nu houden we alle opties open."
Omstanders kijken toe hoe de politie het gebouw bezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.